Satser på bilsport!

Sats på langvarige, gode forhold.

Sponsorer er det viktigste vi utøvere har, men samtidig den største jobben vi har også. Det er som alle andre gode forhold, det må pleies og krever innsats for å vare. Fra dag 1 har min satsning i bilsport vært 100% avhengig av sponsorer. Jeg er så heldig at noen av sponsorene jeg har idag, har vært med meg siden debutsesongen i 2009.

En av disse er oslo bedriften Jacob's Autosupply. Jacob Chr. Kielland startet i 1991 Power Up Oslo, som senere ble til Jacob's Auto-Supply. I mai 2002 ble firmaet solgt til Jacob's Auto-Supply AS. Firmaet har i dag 7 ansatte hvorav 1 på deltid. Jacob's Autosupply satser på bildeler til privat og bedriftsmarkedet og importerer bl.a. bildeler fra flere land i Europa, Østen og USA.

Jacob er selv ivrig bilentusiast, og flere av hans ansatte har bil som hobby. Jeg husker godt første gang jeg gikk inn i butikken, på et ærend for et firma jeg jobbet for da. Jeg kom raskt i prat med Jacob og fortalte han om løpsbilen og den kommende debuten i norsk racing. Åpenbart interessert ville Jacob hjelpe meg litt på vei med litt olje og deler, mot at han fikk logoen sin på bilen.

Lite visste jeg da at Jacob's Auto-supply AS skulle bli den viktigste sponsoren jeg har idag. De siste 5 årene har Jacob's økt innsatsen og har hele tiden hatt tro på at jeg skulle oppnå mine mål.

I anleding vårt gode samarbeid stilte jeg daglig leder Jacob Kielland noen spørsmål om sponsing:

Hva legger dere vekt på ved et sponsorat?

Seriøs satsning fra utøveren.
Utøveren skal på en positiv måte være en ambassadør for vårt navn.
At utøveren som skal sponsen har en plan for sesongen og følger denne (etter beste evne).
Mediedekning er et pluss.
Hjemmeside og aktivitet på sosiale medier.

Hvorfor har dere valgt å sponse Molly?

Molly dekker alle våre krav ved å få et sponsorat.
Hun er aktiv i media.
Fantastisk hyggelig.

Jeg blir ofte møtt av andre utøvere som synes jobben med sponsorer er vanskelig. Jeg håper dette kan hjelpe litt i denne prosessen, og det viktigste rådet jeg har er å behandle sponsorforholdet på samme måte som andre viktige forhold i livet. Det krever mye innsats og oppfølging, men gjør du dette kan det gi et sponsorforhold som varer hele karrieren.