"Sjette Gir" - Et underholdningsprogram om bil

(sorry, Norwegian only, but feel free to Google translate if you are curious)

I dag kommer det en ny episode av "Sjette Gir" på NRK1 kl 2120. Dette er 3. episode av 8 totalt og tilbakemeldingene så langt har vært veldig bra men det er klart det har kommet negative reaksjoner også, noe jeg har regnet med. Det blir umulig å tilfredstille alle der ute med et forhold til bil. Grunnen til at overskriften på dette innlegget er, "Sjette Gir" - Et underholdningsprogram om bil er fordi at det er nettopp det det er. Det er ikke et program om bilsportutøvere og racerbiler, og det var aldri meningen heller. Dette er helt vanlige folk, med sin vanlige bil som ønsker å ta utfordringen om å teste egne ferdigheter, komme til en finale der de til slutt får prøve seg i ulike bilsportgrener. Så fantastisk om en av disse deltakerene valgte å satse på en eller annen form for bilsport i fremtiden! :)

Kommentarer som, "dette har ingenting med bilsport å gjøre" har jeg lest flere ganger nå og i den anledning ønsker jeg å fortelle dere en historie.

Det var en gang...
En svært bilinteressert jente som bodde i Stavanger (ja, det er meg - godt gjettet!). På en varm sommerdag i 2002, 18 år gammel besto jeg oppkjøringen og gikk stolt ut av Stavanger trafikkstasjon på Forus med førerkortet i hånden. Hjemme sto det en knall blå 1999 modell Citroën Saxo VTS. Dette var jo selvfølgelig den flotteste bilen i hele Stavanger og ble etterhvert utstyrt med en svær basskasse i bagasjerommet, sotete ruter og neonblå ventilhetter.

Sammen ble vi et fast innslag på onsdagstreff på Heliporten, søndagstreff på Kvadrat og dragrace på Mekjarvik ute på Randaberg. Noen kaller det råning, jeg kaller det å være 18 år og endelig finne et miljø man hørte hjemme i. 18 år var jeg også første gang jeg dro på Gatebil treff på Østlandet. Det tok interessen til et helt nytt nivå og 2 år senere ble den lille blå kula byttet ut med en Nissan sportsbil med bakhjulstrekk og turbo. Et ordentlig råskinn som ble med meg på min store reise når jeg som 21-åring valgte å flytte fra Stavanger til Oslo. Nå var det på tide å finne ut hva det skulle bli av meg.

Ja, det er en jakke som det står "Nissan" på og en caps som det står "Nissan 200sx". Jakken gikk jeg med i flere år uten å ta. Sikkert en del folk som husker det.

På Solastranden i 2004

Planen var å bli på Østlandet sommeren 2005, dra på biltreff, jobbe litt også reise hjem igjen til Stavanger på høsten. Jeg dro aldri hjem. Jeg fikk meg raskt jobb som bilpleier, dro på masse biltreff og kjente på en ekstrem lykke av å kunne dyrke interessen for bil i enda større grad en før. Det er ingen hemmelighet at jeg ofte kjørte fort i denne bilen, kræsjet den flere ganger MEN innså raskt at mitt adrenalin behov måtte dekkes på andre måter. Jeg så på "de store gutta" på Gatebil som kjørte racingklassen - Extreme og tenkte jeg skulle være med der, så enkelt var det.

Etter at jeg flyttet til Oslo ble bilen stylet mer, jeg fikk Blaupunkt som sponsor( ble t.o.m med på DB Drag - husker du Tor Steinar? haha!) og jeg var en av 4 jenter som startet bilklubben Girlsgofast

I 2006 solgte jeg min fine sorte Nissan sportsbil og prosjekt racerbil startet. 4 år senere i 2009 skjedde nettopp det. Som 25-åring skulle jeg kjøre mitt første billøp med lisens fra Norges Bilsportforbund.

Jeg var så ekstremt stolt av denne bilen og den ble starten på min bilsportkarriere

La meg bare oppsummere raskt her: 25 år gammel, ingen bilsportbakgrunn, ingen sponsorer og absolutt ingen peiling på hvordan en bil skulle kjøres på bane. Så hvordan gikk det da? Det ble 3 sesonger i Gatebil Extreme, 3 sesonger i Norsk GT-racing hvorav jeg tok NM-sølv i 2012, 3 år i Norwegian Thundercar Championship / DTC i Danmark med en sponset bil fra Amcar Norge og 2 år til i Danish Super Tourisme Turbo. Alle nevnte racing serier regnes som å være toppklasser i sine land. Jeg skaffet alle sponsorene mine selv og drev selv mitt eget racingteam sammen med gode venner i flere år. Vi oppnådde gode resultater men det aller viktigste var minnene for livet og å kunne få være en del av denne bilsportfamilien.

NM-sølv 2012 i GT4 Norge sammen med den beste gjengen! Lite visste vi da hva som ventet oss videre

3-års kontrakt med Amcar og SEB Powergroup om å kjøre toppklasse i Norge/Danmark i en fabrikksbygget Ford Mustang

Ved siden av kjøringen begynte jeg å jobbe som TV-reporter. Det aller første oppdraget var Gatebil TV i 2006. I dag skal jeg snart i gang med min 4 sesong som reporter for Rally-VM, reporter for Rally-NM og programleder for NRK. Jeg har også tidligere jobbet med Rallycross VM både for promotør og for teamet til Mattias Ekström, EKS, Rally på Viasat og TV2 + masse annet gøy! Det har vært litt av en reise.

Dette er ikke ment som et skryteinnlegg, ikke i det hele tatt. Jeg ønsker å dele min historie som såkalt "råner" som i dag lever 100% av bilsport. Alle har en historie, alle har en bakgrunn, ingen er like. Bilsport er så mye, fra grasrot nivå til landslaget! Er jeg så ulik disse deltakerene på "Sjette Gir" - NEI absolutt ikke og jeg tror mange som ser på programmet egentlig kjenner seg litt igjen.

Jeg er veldig stolt av å være programleder for "Sjette Gir" der jeg får representere flotte unge genuine mennesker med stor lidenskap for bil. I de innledene rundene får dere se alle konkurrere med egen bil også går de videre til ulike grener i bilsport. Jeg garanterer GOD underholdning! :)

Takk for at dere leser. Minner om at alt jeg skriver her er mine egne meninger.

-Molly