Ute resten av sesongen etter stor-krasj

En tøff tid

I slutten av mai på et gateløp i Aarhus braste jeg inn i en konkurrent og videre inn i en betongvegg med en fart på 217 km/t. Årsaken til krasjen var svikt i bremsesystemet som gjorde at jeg ikke hadde noe brems foran på bilen. Både Stephan Høyer og jeg slapp unna med lett hjernerystelse og en stiv nakke. Verre skulle det gå med bilen. Den ble fraktet tilbake til teamet i København, og satt til side mens en lånebil ble klargjort til det neste løpet 14 dager senere. I dagene etter krasjen var det stor medieinteresse og det ble startet en innsamling for å få bil nummer 28 reparert fra fans og sponsorer i Norge og Danmark.

Jeg skjønte tidlig at krasjen i Aarhus var langt utenfor krasjbudsjettet for sesongen, og nyheten om innsamlingen gjorde at jeg kunne ane et håp om å komme meg tilbake før sesongen var over. Da jeg ble presentert med beløpet på 95.000,- på løpet etter krasjen var jeg sikker på at fansen og sponsorer skulle få meg på banen igjen.

Ingen comeback på Grand Prix Danmark

I samsvar med teamet i Danmark ble det planlagt comeback på GP Danmark 28. – 30. august, etter å ha gått glipp av to løp siden bilen ble knust i Aarhus. Jeg ville da fullføre sesongen med to løp i Danmark og det norske høydepunktet, Rudskogen Motorfestival i midten av september. I tillegg til innsamlede midler og sponsorhjelp har jeg jobbet mest mulig i sommer for å samle penger til å få bilen klar til dette.

Jeg har virkelig hatt stor tro på at hjelpen jeg fikk skulle få oss langt på vei med å få bilen ferdig. Dessverre kom det flere dårlige tilbakemeldinger fra teamet i København om bilens tilstand og det etterlengtede comebacket skjønte jeg ikke kom til å bli en realitet.

Da den endelige listen kom på omfanget av skaden kom i tillegg beskjeden om at motoren kan ha tatt skade. Da bestemte jeg, i samarbeid med bileier Amcar, at det eneste riktige var å avbryte sesongen og samarbeidet med Racing Factory i København. Den skadde bilen er nå på vei hjem til Norge.

Satser på dugnad

Bileier Amcar har vært en uvurderlig støttespiller i en vanskelig sak, og gir meg tiden jeg måtte trenge for å få bilen på banen igjen. Selv håper jeg på å samle en dugnadsgjeng når bilen ankommer Norge, slik at jeg kan få kjørt på Rudskogen.

Sponsor Drammen Karosseri har fristilt litt plass i sine lokaler til oppbyggingen av bilen og bistår også med lakkering når den tid kommer. Mine gode erfaringer fra bilmiljøet er at folk gjerne hjelper til når andre har det vanskelig, og jeg håper det kan være mulig å samle en dugnadsgjeng for å få ferdig bilen så fort som mulig. Regnestykket nå er at jeg mangler rundt 100.000,- for å få bli klar til Rudskogen Motorfestival beroende på at motoren ikke har tatt skade.

Tusen takk til alle som har bidratt til innsamlingen og for alle meldinger, telefoner og støtte de siste månedene. Jeg er tilbake før dere aner! Det er i motbakke det går oppover.

Molly