Lindmo NRK1

Gjest hos Anne Lindmo, NRK1 6. september

Lite media for norsk motorsport

Det er ingen hemmelighet at motorsport er lite i media. Delvis fordi de som gjør det godt i motorsport konkurrerer over hele verden, og da blir de mindre interessante. Det er klart media plukker det opp når de gjør det godt, men ellers står det lite om nasjonale og internasjonale prestasjoner. Det er mye stigmatisering av bilsportutøvere, og det tror jeg er mye av grunnen til at vi ikke får mer oppmerksomhet i media. Og vi har andre idretter som fyller sportssendingene på hovedkanalene. Motorsport er ikke regnet som en folkesport i Norge, sånn som det er i alle våre naboland.

Vi jobber kanskje hardere enn andre utøvere

Derfor er det så bra og få være med på et program som Lindmo, som når ut til så mange. For å vise at bilsportutøvere er ikke som du tror, de jobber kanskje hardere enn de fleste andre idrettsutøvere i Norge. Vi må skaffe alle pengene selv(og det er MYE penger), vi driver team, transport og logistikk, sponsorer, pressemeldinger, media osv. Jeg skjønner at det ikke er likt i all form for motorsport men for de alle fleste så handler det om sinnsykt mye jobb hele året og lite tid på banen. Men den tiden på banen er så bra, at all jobben og slitet for å komme dit blir verdt det. Jeg vil at andre skal vite mer om sporten, og hva som skal til for å lykkes i andre land.

En spesiell historie

På Lindmo fortalte jeg en historie om et møte med en som etterhvert blir veldig viktig for min videre karriere i sporten. Se historien på Lindmo her.