3 år med AMCAR

En stor mulighet

Ingen tvil om at tiden flyr når det har gått mer enn 3 år siden jeg fikk avtalen med American Car Club Norway/AMCAR. Organisasjonen som primært er til for nordmenn med interesse for amerikanske biler, har flere ganger gjort seg synlig i norsk motorsport. Lite visste jeg i 2012 at det var via meg de ønsket å være synlig de neste 3 årene. Etter en fantastisk sesong i norsk racing der jeg ble nr. 2 i NM skulle jeg sammen med AMCAR, NTCC og SEB Powergroup ut å kjøre kongeklassen i Norge og Danmark. Teamet, sponsorer og alle støttespillere var med på laget og vårt lille team skulle ut å konkurrere med de store kanonene som bl. a. Jan Magnussen, Casper Elgaard og John Nielsen. Selv synes jeg 3 år kanskje var i det minste laget for å ta på seg en stor stor oppgave, men hvordan kunne man si nei til en sånn mulighet. Livet handler om å ta sjanser, og jeg er utrolig glad for at jeg tok nettopp denne.

Da bilen kom til Norge.

Bilder fra avduking av bilen på Harald Huysman Karting våren 2013. Foto: Camilla S. Tofterå

Første test med bilen på Rudskogen. Foto: Marius Svingen

PANG start! Mye å lære

Å gå fra en GT4(norsk GT4) bil med 180 hk til en rørramme monster med neste 500 hk og snaue 1200 kg var en stor overgang. Jeg kjørte bilen for aller første gang samme dag som vi tok ferjen til Danmark og vårt første løp i DTC/NTCC på Padborg Park. Jeg måtte rett og slett være tøff å kaste meg i det, og heldigvis så gikk det bra. Noe av det mest fantastiske var å bli tatt imot med åpne armer av danskene!

Et bærekraftig samarbeid

Det har vært 3 sesonger med store oppturer i tillegg til mitt livs største nedtur nå i år. AMCAR har vært en enorm støtte gjennom alt, og viste stor forståelse da bilen ble vraket i Aarhus tidligere i år. Min korte racing karriere fikk tatt av i mye større hastighet enn hva jeg trodde, takket være at AMCAR så verdien i norsk motorsport og meg. Det har uten tvil vært verdifullt for oss begge, og jeg er stolt over hva vi har fått til sammen i NTCC/DTC. Samarbeidet med AMCAR har åpnet mange dører for meg både sportslig i inn og utland men også som en profil i miljøet. Samtidig som det har gjort mye for min egen satsning så har det også hatt en positiv effekt hos andre, spesielt den yngre generasjonen. Jeg ønsker at norsk motorsport skal blomstre i årene som kommer og at mine spor kan gjøre det lettere for andre. Tusen takk til Hilberg Ove Johansen og resten av gjengen hos AMCAR for 3 fantastiske år! Vi utelukker ikke et videre samarbeid, men først jobber jeg med en plan for videre satsning.

På avduking sammen med daglig leder i AMCAR, Hilberg Ove Johansen

2. plass i NTCC mesterskap 2013

2. plass i NTCC mesterskap 2014