Sesongstart

Spenningen stiger og vi går med rasende fart mot årets første løpshelg. Etter 7 måneders pause, skal vi straks i gang med 8 løpshelger over 5 måneder. 7 løp i Danmark, et i Norge. 9 norske førere, 19 danske. 2 gateløp; Århus og København. Det blir mildt sagt spennende, tøft og mye dramatikk. Til stor glede skal det også vises 5 timer LIVE fra hvert løp på dansk TV2, og det er stor sannsynlighet for at det også blir vist i Norge.

Testdager med Racing Factory på Jyllandsringen

De siste ukene har jeg gjennomført 3 testdager på Jyllandsringen sammen med teamet, Racing Factory. For første gang i min karriere har jeg fått målrettet hjelp med kjøreteknikk. Når jeg fikk avtalen med Amcar i 2013 hadde jeg kun kjørt racing i 3 år, og hadde i hvertfall ingen ide om hvordan en stor rørramme Ford Mustang skulle kjøres. Og det i Danmark´s kongeklasse DTC. De siste 2 årene har jeg kun gjort det beste jeg kunne utfra den begrensede kompetansen jeg har. Nå har jeg fått kanskje Danmark´s beste kjøre-coach som gir meg råd og oppfølging jeg egentlig bare har kunnet drømme om. Jeg forventer ikke at det skjer over natten, og forstår at det krever mye arbeid og ikke minst tid for å komme dit jeg vil. Men både han, teamet og jeg tror det er mulig og det er det viktigste.

28 biler til start

Det at vi blir 28 biler til start på første løpshelg er ikke annet enn fantastisk både for seriene NTCC og DTC, men også bilsportinteressen i begge land. De store navnene er fortsatt med og det kommer også nye som b.l.a WTCC fører Michel Nykjær. TV2 Danmark legger enorme ressurser i produksjonen, og det hele skal nå løftes til et nytt nivå.

2 jenter i feltet

Ingen tvil om at det er spennende med en jente til i feltet. Det er klart jeg lurer på hvordan jeg matcher Heidi, men jeg er like nysgjerrig på de andre nye førerene. Som jenter i en mannsdominerende sport så finner vi oss raskt til rette sammen med guttene, og for oss så er vi alle like. Vi er racingførere ikke kvinnelige eller mannlige racingførere. Ferdig snakka.

Fokus på å kjøre bil

Foto: www.dtc-net.dk

Den største forandringen for meg i år, blir at jeg kan ha fokus på kun å kjøre bil. Jeg har fortatt et økomisk ansvar og mange sponsorer å ta vare på, men alt som har med team, mekanikere ++ er det nå Racing Factory som tar seg av. Teamet består av mange godt kvalifiserte mennesker med forskjellige arbeidsoppgaver. Tidligere har vi vært 2-3 personer, mens nå er det 15+ mennesker i teamet og 2 biler. En stor forandring, men jeg kommer allerede veldig godt overens med hele teamet. Ronnie Bremer er teameier og førstefører i Racing Factory. Han endte på 3.plass i mesterskapet ifjor, og er favoritt til å vinne i år. De siste 3 ukene har jeg lært mer enn de siste 3 årene når det gjelder å kjøre bil - FORT. Da er jeg spent på hvor mye jeg kan lære de neste 5 månedene.