Flott debut av racingfører Molly Pettit Grøndal i rallybil!

Pressemelding:

Molly Pettit Grøndal er nok mest kjent for de bilsportsinteresserte som reporter i WRC – VM i rally hvor hun jobber som reporter verden rundt. Hun jobber også for rallycross teamet til Audi EKS Ekstrøm pluss at hun er programleder i et nytt bilprogram som kommer på NRK som heter 6.gir.Videre har hun gjort det bra i baneracing hvor hun i flere sesonger har kjørt mye i Danmark og noe i Norge. Da med store kraftige biler som Ford Mustang.

Men forrige helg debuterte hun bak rattet i en Ford Fiesta R2 i bakke NM som gikk i Hof i Vestfold. Løpet gikk på asfalt som er et underlag Molly kjenner godt fra baneracing, men nå var det rallybil med forhjulstrekk og trær nær etappen som gir en annen opplevelse. I tillegg vare det en meget raskt løype hvor man må ha en del mot. Molly åpnet forsiktig i lett regnvær på lørdagens første konkurranse dag. Hun åpnet med å kjøre på 1.17. Så kjørte hun ned tiden til 1.11 og avsluttet med 1.07. Dette var en god progresjon.

Foto: Per-Eivind Syvertsen

På de tre finale omgangene på lørdag skinte sola i Hof og alle kjørte raskere. Også Molly som åpnet med sterke 1.03.85. Neste omgang gikk unna på 1.01.58 før hun avsluttet med 1.01.18. Hun forbedret seg i alle omganger. Det holdt til en god 5.plass mot mange biler med langt sterkere motorer.

Foto: Torstein Eriksen

Nå er drømmen å prøve rally, men da må hun ut på sponsorjakt. Denne gangen kjørte hun en rallybil som rallyteamet til Anders Grøndal leier ut til rally og bakkeløp.